Článek
01.
Džus s cukrem a špetkou soli přiveďte k varu, zašlehejte do něj škrob a povařte do zhoustnutí. Vmíchejte žloutky rozšlehané s citronovou šťávou a kůrou, přidejte máslo a ještě dvě minutky povařte. Nechte vychladnout.
02.
Žloutky oddělte od bílků a ty se špetkou soli ušlehejte na pevný sníh. To jde nejlépe s vejci o pokojové teplotě.
03.
Žloutky utřete s cukrem, přidejte mouku a jedlou sodu a vymíchejte v těsto. Postupně zašlehejte bílkový sníh.
04.
Těsto rozetřete na plech (o velikosti asi 25 x 40 cm) vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 12 minut.
05.
Mezitím si přichystejte dvě čisté utěrky, jednu pocukrujte a vyklopte na ni upečené těsto, znovu trochu pocukrujte, přikryjte druhou utěrkou a opatrně zarolujte. Roládu nechte takto zarolovanou vychladnout, poté rozbalte, potřete krémem a znovu srolujte.