Článek
Postup
01.
Osmi citronům odřízněte špičku a lžičkou je opatrně vydlabejte. Dužinu dávejte do misky, vymačkejte z ní šťávu a odměřte jí asi 100 ml – tu použijete na další přípravu.
02.
Želatinu zalejte 4 lžícemi vody a nechte ji nabobtnat. V hrnci rozehřejte máslo s cukrem, zalejte ho citronovou šťávou, přidejte nastrouhanou kůru ze zbylého citronu a žloutky a metličkou míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Stáhněte ji z plotny, nechte minutu odpočinout a pak v ní rozpusťte želatinu. Teď už jen vyšlehejte smetanu, zlehka ji přimíchejte do pěny a připravené citrony naplňte. Odpočívat by měly přes noc v lednici.
Podívejte se i na další neodolatelné moučníky s citronem.