Článek
Postup
01.
Nejprve oddělte u všech vajec bílky od žloutků, žloutky dejte do větší zadělávací mísy a bílky do vyšší nádoby, ve které je později budete šlehat. Ze tří citronů vymačkejte šťávu.
02.
Do mísy ke žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a společně je důkladně vyšlehejte.
03.
Během šlehání do směsi přilijte tenkým pramínkem olej. Vznikne nadýchaný krém. Následně přidejte mléko a citronovou šťávu a zamíchejte.
CITRONOVÉ MÁMENÍ
04.
V jiné misce společně smíchejte polohrubou mouku a prášek do pečiva. Tuto sypkou směs po kouskách zapracujte do tekutého krému.
05.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha, a pak je postupně jemně vmíchejte do těsta.
06.
Těsto vlijte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečte při 175 stupních asi 35 minut.
Máte rádi piškotové těsto? Upečte si obrácený piškotový koláč s jablky nebo řezy s krémem a čokoládou.