Článek
Postup
01.
V hrnci rozehřejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte skořici, zalijte vodou, vložte vanilku a oloupaná pokrájená jablka. Kápněte trochu citronové šťávy a vařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.
02.
Na trhanec smíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr, cukr moučka, mléko a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do těsta společně s rumem.
TRHANEC JE SKVĚLÝ DEZERT, SNÍDANĚ I SVAČINA
03.
Na pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj těsto, posypejte rozinkami a opečte z obou stran. V závěru těsto roztrhejte, pocukrujte a nechte zkaramelizovat.
04.
Hotový trhanec servírujte s pyré a získáte tak úžasně svěží dezert.
Na tento recept krok za krokem se můžete podívat v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí. Nenechte si video návod ujít.