Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Verzi číny ze sójového masa uvítají nejenom vegetariáni. Rychlá příprava a chuť se zalíbí všem!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 300 g rýže
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks paprik
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst pórku
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 3 lžičky koření na čínu
  • 1 ks cibule
  • 1 balení sójových kostek
Článek

Postup

01.

Sójové maso uvařte dle návodu na sáčku, do vroucí vody ale nezapomeňte přidat koření na čínu. Hotové sójové kostky sceďte a dále s nimi můžete pracovat jako s klasickým masem.

02.

Na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibulku, přidejte sójové kostky, kostku zeleninového bujonu (kdo ho nemá rád, tak ho samozřejmě vynechá), sůl, pepř, koření na čínu, a důkladně promíchejte.

03.

Poté přidejte hořčici, kečup, muškátový oříšek, pokrájenou zeleninu a sójovou omáčku. Zalijte trochou vody a zhruba 15 minut nechte vařit. Pokud vám zbylo příliš šťávy, zahustěte lžící solamylu. Podávejte s rýží.

Věděli jste, že ze sójového masa můžete usmažit i řízky? Ne? Vyzkoušejte zachutnají vám.

Související témata:

Načítám