Článek
Postup
01.
Obě mouky dejte do mísy, přidejte nakrájené máslo, lžičku soli, jedno vejce a vypracujte hladké těsto. Pak ho vyválejte, rozložte do formy tak, aby vznikly i okraje. Korpus pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
02.
Mezitím nakrájejte cibuli na kolečka a orestujte ji na oleji. Mírně osolte, zasypte cukrem, míchejte a nechte zkaramelizovat. Nakonec vmíchejte tymián.
03.
Směs rozložte na předpečený korpus. Zbylá vejce rozšlehejte se smetanou, osolte a opepřete. Nalejte na cibuli a koláč vraťte do trouby na dalších 30 minut.
Tip: Cibulovou směs můžete dochutit ještě troškou rýžového octa.
Pokud radši pečete z listového těsta, připravte cibulový koláč se čtyřmi druhy sýru, vybere si určitě každý.