Hlavní obsah
2,8
(10)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Jen se vyndá z mrazáku a nechá povolit. Listové těsto je prostě úžasné! Už vás omrzely všechny ty záviny? Vyzkoušejte cibulový koláč.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 ks vejce
  • 250 g sýra
  • 5 ks cibule
  • 200 g listového těsta
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Pekáč vymažte nebo ještě lépe pokryjte pečicím papírem, těsto rozválejte, ale klidně ho můžete jen ,vytahat' na velikost pekáče a rozložit.

02.

Pak oloupejte a pokrájejte cibuli na větší kousky. Smažte na pánvi nikoli dozlatova, ale stačí když zesklovatí. Cibuli rovnoměrně rozprostřete na těsto, posypte vrstvou nahrubo nastrouhaného sýru.

03.

V misce rozšlehejte dvě vajíčka se zakysanou smetanou a touto směsí koláč potřete.

04.

Pak dejte péct při teplotě 180 až 200 stupňů než zezlátne. Pozor, aby se vám vrchní vrstva nepřipálila a těsto vespod nezůstalo syrové!

Koukněte i na další tipy na slané koláče.

Související témata:

Načítám