Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě je uvařte doměkka. Pak je slijte.
02.
Cibuli překrojte na poloviny a pak nakrájejte na plátky. V pánvi na másle opečte dosklovata. Poté ji zasypte cukrem, promíchejte a nechte trochu zkaramelizovat. Nakonec vmíchejte lístky tymiánu.
03.
Do mísy dejte brambory a rozmačkejte je. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte do brambor. Pak přidejte zkaramelizovanou cibuli z pánve.
04.
Směs promíchejte, přidejte vyklepnutá vejce, osolte dle chuti a vše důkladně propracujte. Pokud je směs ještě řídká, přidejte podle potřeby strouhanku.
05.
Hotovou směs nechte chvilku odpočinout a pak z ní vytvarujte 4 placky. Obalte je ve strouhance a ve vyšší vrstvě oleje opečte z obou stran dozlatova.
06.
Hotové placky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Pokud se rozhodnete placky podávat jako hlavní chod, tak takhle připravíte hedvábnou bramborovou kaši.