Článek
Postup
01.
Cibuli (500 g odpovídá asi třem větším kouskům) oloupejte a nakrájejte nahrubo – klidně stačí čtvrtkolečka. Na hrubém struhadle nastrouhejte jednu menší mrkev.
02.
Smíchejte cibuli s mrkví a přidejte koření: utřený česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Můžete přidat i trochu drceného kmínu, smaženkám prospěje i hrst nasekané plocholisté petržele, nať z jedné jarní cibulky nebo – máte-li rádi – taky trochu římského kmínu.
03.
Vše smíchejte s vejci a hladkou moukou. Nebojte se, těsto nedrží zrovna dobře pohromadě, během smažení se ale hezky spojí.
04.
V pánvi rozehřejte olej, do nej vkládejte lžící hromádky těsta, které rozplácněte na placku. Smažte asi 2 minuty dozlatova, pak otočte a osmažte i z druhé strany.
05.
Podávejte s majonézou, s dipem se zakysané smetany, tzatziki nebo jakýmkoliv jiným, který máte rádi.
Máte rádi placky všeho druhu? Zkuste japonské zelné nebo třeba květákové placičky bez mouky. Nepopsatelně skvělé jsou i tyhle řepové karbanátky nebo smažené mrkvové placičky se sýrem feta.