Článek
Postup
01.
Použít můžete i paličky, křídla nebo jiné části s kostí a kůží, ale nejvýhodněji vás stejně vyjde celé menší kuře. Sekáčkem ho naporcujte na menší kousky jako ve videu. Skelet a odřezky použijte na vývar. Zbytek naložte do soli a koření a nechte alespoň 30 minut, ale klidně i do druhého dne marinovat. Jen pozor, aby se vám do jídla nedostaly odštěpky kostí.
02.
Cibule pokrájejte najemno a spolu s celým římským kmínem a nasekanou chilli papričkou je alespoň pět minut na oleji opékejte. Když jsou pěkně zlatavé, přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sůl a skořici, promíchejte a do pánve vložte kuře.
03.
Chvilku obracejte, aby se maso trochu zatáhlo, podlijte 250 ml vody a pod pokličkou duste 30 až 40 minut doměkka, až maso začne odpadávat od kostí. Odklopte a na prudkém ohni ještě chvíli míchejte, aby se zredukovala šťáva.
04.
Dochuťte citronovou šťávou a podávejte s rýží nebo chlebovými plackami naan. Pro toho, kdo to má rád, se nebojte přidat i trochu čerstvého koriandru.
Tip: Netrapte se, jestli neseženete všechno koření. Dá se sice objednat i na internetu, ale vystačíte si jen s kari, čerstvě mletým pepřem a skořicí.
Co bude dnes u vás k večeři?