Hlavní obsah
2,9
(916)

Sladce pikantní cibulová marmeláda je naprosto fantastickým doplňkem na chlebíčky, slané koláče i jen tak k masům a sýrům. A nepotřebujete nic zvláštního.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 kg červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička pepře
  • 3 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Nenechte se zastrašit jejím množstvím, cibule později hodně zredukuje objem.

02.

Na velké pánvi rozehřejte olej a proužky na ní za občasného míchání asi 20 minut opékejte.

03.

Přidejte sůl, tymián nebo rozmarýn, červené víno, pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, cukr a balzamiko a ještě asi 15 minut povařte, až se odpaří většina tekutiny a cibuláda bude mít konzistenci jako ve videu.

Tip 

Použijte teplé či studené. Směs uchovávejte ve vymyté sklenici a nabírejte vždy čistou lžičkou, v lednici vám vydrží kolem dvou týdnů.

Zkuste i hříšně dobrou variantu cibulády se slaninou nebo se podívejte na další ověřené „nakládací“ recepty.

Související témata:

Načítám