Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Nenechte se zastrašit jejím množstvím, cibule později hodně zredukuje objem.
02.
Na velké pánvi rozehřejte olej a proužky na ní za občasného míchání asi 20 minut opékejte.
03.
Přidejte sůl, tymián nebo rozmarýn, červené víno, pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, cukr a balzamiko a ještě asi 15 minut povařte, až se odpaří většina tekutiny a cibuláda bude mít konzistenci jako ve videu.
Tip
Použijte teplé či studené. Směs uchovávejte ve vymyté sklenici a nabírejte vždy čistou lžičkou, v lednici vám vydrží kolem dvou týdnů.
Zkuste i hříšně dobrou variantu cibulády se slaninou nebo se podívejte na další ověřené „nakládací“ recepty.