Článek
Postup
01.
Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji zprudka orestujte dozlatova. Ve vlahé vodě rozdrolte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Poté přidejte mouku, sůl a cibuli a vypracujte hladké těsto, které nechte asi hodinu na teplém místě kynout.
02.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě asi 20 minut. Vejce vyšlehejte s vodou a octem. Do baget nyní udělejte několik zářezů ostrým nožem, povrch potřete připravenou směsí a posypte kmínem.
03.
Plech vložte do trouby předehřáté na 250 °C a bagety pečte 8 minut. Pak teplotu zmírněte na 200 °C a bagety dopékejte ještě přibližně dalších 20 minut.