Hlavní obsah
3,4
(7)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Staňte se na chvíli mistrem pekařem a pusťte se do výroby chlebové bagety. Domácí pečivo s domácími pomazánkami si užijete nejvíc!

1 hod.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g chlebové mouky
  • 300 ml vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 kostka droždí
  • 4 špetky kmínu
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji zprudka orestujte dozlatova. Ve vlahé vodě rozdrolte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Poté přidejte mouku, sůl a cibuli a vypracujte hladké těsto, které nechte asi hodinu na teplém místě kynout. 

02.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě asi 20 minut. Vejce vyšlehejte s vodou a octem. Do baget nyní udělejte několik zářezů ostrým nožem, povrch potřete připravenou směsí a posypte kmínem. 

03.

Plech vložte do trouby předehřáté na 250 °C a bagety pečte 8 minut. Pak teplotu zmírněte na 200 °C a bagety dopékejte ještě přibližně dalších 20 minut.

Načítám