Článek
Postup
01.
Cibule oloupejte a vršek každé seřízněte asi o třetinu. Pak zapojte do hry menší špičatý nůž a lžičku a cibule vydlabejte. Není to až tak snadné, ale nebojte se toho.
02.
Když vám u každé cibule zbudou pouze tři okrajové vrstvy, zabalte je do alobalu a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia na 45 minut.
03.
Špenát vyperte ve studené vodě a následně ho na pánvi spařte na kapce oleje. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, anglickou slaninu na kostičky a okořeňte. Opečte a směsí naplňte cibule, které jste po upečení z alobalu vyjmuli.
04.
Vršek cibulí zasypte sýrem a vraťte je, teď už nezabalené, zpátky do trouby – asi na 15 minut. A je to! Podávejte s bramborovou kaší nebo jen s pečivem.
Pokud si v kuchyni nevíte příliš rady, jak na krájení cibule bez breku, koukněte na náš návod.