Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tento recept je tak trochu piplačka, ale výsledek je dokonalý! Už jste zkusili cibuli plněnou hermelínem? Pokud ne, tak to musíte napravit! Dá se využít jako příloha k masu, teplý předkrm nebo pohoštění na oslavu pro hosty.

15 min.
Příprava
28 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks cibule
  • 1 ks hermelínu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte (pozor na seříznutí – dole se snažte uříznout co nejméně, aby se cibule nerozpadly, nahoře klidně můžete více, aby se cibule dobře plnily) a dejte je vařit na 20 minut do vroucí osolené vody. Poté je vyndejte a nechte na prkénku trochu zchladnout.

02.

Hermelín nakrájejte na kostičky, papriku na kousky a vlašské ořechy taktéž. Smíchejte se zakysanou smetanou, dochuťte kořením a náplň je na světě.

03.

Teď ta nejtěžší část. Cibuli vezměte do dlaně, do druhé ruky si připravte lžičku a svrchu s ní zajeďte dovnitř do cibule (asi tak pod 3. či 4. vrstvu). Opatrně vydloubněte střed ven a cibuli naplňte nádivkou.

04.

Každou cibuli ještě ze strany obalte dvěma plátky anglické slaniny, propíchněte špejlí, aby při pečení hezky držela (můžete i křížem), a vše zapečte na 180 °C asi 8 minut. Delikatesa!

Související témata:

Načítám