Článek
Postup
01.
Cibule oloupejte (pozor na seříznutí – dole se snažte uříznout co nejméně, aby se cibule nerozpadly, nahoře klidně můžete více, aby se cibule dobře plnily) a dejte je vařit na 20 minut do vroucí osolené vody. Poté je vyndejte a nechte na prkénku trochu zchladnout.
02.
Hermelín nakrájejte na kostičky, papriku na kousky a vlašské ořechy taktéž. Smíchejte se zakysanou smetanou, dochuťte kořením a náplň je na světě.
CIBULE JSOU SKVĚLÉ I SAMOSTATNĚ, NEJEN JAKO ZÁKLAD
03.
Teď ta nejtěžší část. Cibuli vezměte do dlaně, do druhé ruky si připravte lžičku a svrchu s ní zajeďte dovnitř do cibule (asi tak pod 3. či 4. vrstvu). Opatrně vydloubněte střed ven a cibuli naplňte nádivkou.
04.
Každou cibuli ještě ze strany obalte dvěma plátky anglické slaniny, propíchněte špejlí, aby při pečení hezky držela (můžete i křížem), a vše zapečte na 180 °C asi 8 minut. Delikatesa!