Hlavní obsah
4,1
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hledáte jednoduchý tip na grilování, který ovšem na veškeré osazenstvo dokonale zapůsobí? Podávejte cibule pečené v alobalu. S balsamikem!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 6 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Oloupané cibule nakrojte do kříže, ale úplně nedořízněte. Položte je na dostatečně velký čtvereček alobalu (raději dvojitý) a trochu rozevřete, osolte, opepřete, přidejte bylinky a zakapejte olejem a octem. Pořádně zabalte a pečte na grilu alespoň půl hodiny, dokud nejsou balíčky s cibulí při zmáčknutí měkké.

Cibule je malý zázrak. Co všechno dokáže? 

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie2 566,55 kJ
Bílkoviny7,85 g
Tuky42,12 g
Sacharidy51,38 g
Sůl12,3 g
SAFA6,4 g
Vláknina10,85 g
Cukry29,78 g
Související témata:

Načítám