Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte tipy, které vyšperkují každou grilovačku? Přichystejte svým známým tak trochu tajemné balíčky z alobalu. Švestky a cibule potěší!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks švestek
Článek

Postup

01.

Švestky nebo blumy vypeckujte a rozkrájejte na měsíčky. I cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

02.

Pak stačí už jen obojí položit na čtverec alobalu, pokapat octem a zabalit. Grilujte asi 25 minut a můžete podávat.

Tip: Jako další surovinu můžete použít trochu balzamikového octa, případně lístky čerstvého tymiánu.

Jestli vám tato kombinace zachutnala, vyzkoušejte i švestky se slaninou, které můžete také přihodit na gril.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie376,68 kJ
Bílkoviny1,89 g
Tuky0,27 g
Sacharidy19,94 g
Sůl0,03 g
SAFA0,05 g
Vláknina3,63 g
Cukry12,72 g
Související témata:

Načítám