Článek
Můžete připravit i odlehčenou variantu salátu a nahradit v něm majonézu zakysanou smetanou. Ale mezi tím vším, jak se pokoušíte muže sem tam ošidit a naservírovat mu raději něco zdravějšího, je někdy chvíle, kdy stojí za to si trochu ulevit a dopřát si například jeden skvělý salát s hříšnou dávkou domácí majonézy (i na ni najdete níže recept).
Rybí salát s jablky
Na 4 porce budete potřebovat: 250 g matjesů, 1 červenou cibuli, 1 žlutou cibuli, 1 lžičku cukru, 2 jablka, sůl, pepř, 1 lžíci čerstvého kopru, citronovou šťávu, 4 lžíce domácí majonézy
Postup: Jablka oloupejte, rozkrojte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Oloupané cibule nakrájejte nahrubo a matjesy nakrájejte na kousky. Nejdřív dejte do mísy cibuli, zakápněte citronem, přidejte cukr a rukou trochu promněte. Pak přidejte matjesy, jablka a promíchejte. Přidejte majonézu promíchanou s koprem a podle chuti ještě osolte a opepřete. Se solí v tomto případě zacházejte opatrně, samotné matjesy i majonéza ji již obsahují. Pak salát nechte pár hodin uležet.
Tip: Domácí majonézu připravíte za pár vteřin a je naprosto dokonalá. Do vyšší nádoby dejte 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice, 150 ml slunečnicového oleje, šťávu z poloviny citronu, sůl a pepř. Vložte do nádoby tyčový mixér a pomalým tahem táhněte nahoru a je hotovo! Základem úspěchu je, aby měly suroviny stejnou, ideálně pokojovou teplotu.
Připravujete rybí saláty? Nebo spíš dáváte přednost jiným variacím? Máme pro vás tipy, kterým neodoláte. Kuřecí i tuňákový salát vás dokonale zasytí a těstovinové saláty zvládnete během chvilky!