Článek
Každý den nemusí být hostina. Občas je do kapsy hluboko nebo máte doma hromadu staršího pečiva a je vám líto ho vyhodit. Ideální příležitost se vyšvihnout snadným a sladkým receptem ze zbytků.
Postup
01.
02.
Starší housky nakrájejte na plátky. Potřete je povidly a po dvou spojte. V hlubokém talíři rozšlehejte vejce s mlékem.
Tip: Místo housek můžete použít starší veku nebo i hamburgerové bulky, které vám zbydou po grilování.
03.
Rozehřejte těžší pánev a nasucho na ní opečte hrst mandlových lupínků (nebo nasekaných loupaných mandlí). Až mírně zhnědnou a rozvoní se, přesypejte je na talířek a pánev vytřete suchým ubrouskem.
04.
Vytřenou pánev vraťte na oheň a rozehřejte na ní lžičku přepuštěného másla na střední teplotu. Připravené housky namočte z obou stran v rozšlehaných vejcích a zvolna opečte, také z obou stran, do světle hnědé barvy.
05.
Před podáváním zlehka poprašte moučkovým cukrem a skořicí, přidejte lžičkou noček z mascarpone (nebo hustou zakysanou smetanu) a posypejte mandlovými lupínky. A zdobte oblíbeným ovocem.
Hledáte další recepty na rychlá levná jídla, klidně i ze zbytků? Na grenadýr marš stačí jen 3 suroviny, uhlířina snese zbylé brambory a ty užijete také, až budete chystat házedlo přes bidlo. A jaké další dobroty se dají udělat ze zbylých vařených brambor?