Hlavní obsah
3,1
(115)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na chřest narazíte na každém kroku. Přidejte vývar, brambory, smetanu, a za chvíli si můžete pochutnávat na vynikající polévce. Chřestová polévka s parmezánem vás dostane!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 2 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 75 g parmazánu
  • 150 ml smetany ke šlehání
K podávání
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Chřest očistěte, nakrájejte na špalíčky a zahřejte v hrnci na másle. 

02.

Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, kostičky brambor, plátky česneku a vše krátce opečte.

03.

Do hrnce nalijte vývar a polévku 15 minut povařte.

04.

Přilijte smetanu, šťávu z citronu, sůl a pepř a základ rozmixujte na hladký krém.

05.

Polévku stáhněte z plotny a jen zlehka do ní zamíchejte nastrouhaný parmezán. A můžete podávat!

Uvaříte si naši chřestovou polévku?

Související témata:

Načítám