Článek
Postup
01.
Připravte si tlustostěnnou větší pánev, ve které budete moct později frittatu dopéct. Horkovzdušnou troubu si rozehřejte na 190 stupňů.
02.
Stonkům chřestu uřízněte tvrdé spodní části a zbytek omyjte. Dejte je vařit do litru vody osolené 1,5 lžičkou soli. Stačí, když budou ponořené jen spodní 2/3 stonků, křehké špičky se uvaří v páře z vařící vody. Chřest stačí vařit cca 3-4 minuty (dle tloušťky stonků).
03.
Uvařené vychladlé brambory nakrájejte na plátky a jarní cibulku nasekejte. Na lžíci másla opečte nakrájené brambory společně s cibulkou, až začnou zlátnout, přidejte na kousky nakrájený chřest a vše mírně osolte.
S CHŘESTEM JSOU VÝBORNÁ I TATO JÍDLA:
04.
V míse rozšlehejte 6 vajec, osolte je a opepřete. Tuto směs nalijte do pánve a zvolna (už mimo sporák) smíchejte s bramborami, cibulkou a chřestem. Povrch posypejte nastrouhaným sýrem a kousky šunky.
05.
Pánev přesuňte do rozpálené trouby a pečte ji asi 20 minut dozlatova. Hotovou frittatu nechte mírně zchladnout, posypte nasekanou pažitkou a servírujte ji nakrájenou na čtvrtiny.
Omelety jsou vděčné a vydatné jídlo. Zkuste i tuto vaječnou omeletu plněnou sýrem a špenátem.