Hlavní obsah
3,5
(36)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Blíží se chřestová sezona a je tedy na čase začít sbírat recepty. Zde tip na skvělé jídlo, kde se báječně doplňují chutě všech surovin.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Palačinky
  • 125 ml mléka
  • 70 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 velká hrst listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
Pěna z béarnské omáčky
  • 4 ks žloutků
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks citronu
  • 100 g másla
  • 1 ks šalotky
  • 1 snítka estragonu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Chřest
  • 250 g bílého chřestu
  • 200 g uzeného lososa
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst listů salátu
Článek

Postup:

01.

Na palačinky rozmixujte petržel s mlékem do jemna (jak na pravé americké palačinky). Přeceďte přes jemný cedník. Přidejte ostatní ingredience až po olej a umíchejte jemné těsto. Před podáváním upečte na pánvi potřené olejem tenké palačinky.

02.

Připravte si béarnskou pěnu. V rendlíku přepustěte máslo. V kastrůlku povařte víno, ocet a jemně nasekanou šalotku. Nechte vystydnout, přeceďte, přidejte žloutky a na vodní lázni vyšlehejte. Poté zvolna přilijte a zapracujte přepuštěné máslo. Dochuťte solí, bílým pepřem, citronovou šťávou a jemně nasekaným estragonem. Omáčku přelijte do sifonové lahve a použijte 2 bombičky.

03.

Chřest oloupejte a asi čtyři minuty povařte v osolené vodě s citronem. Přendejte jej do misky s ledovou vodou. V pánvi rozehřejte máslo a přepusťte ho do hněda. Poté chřest osušte a opékejte na pánvi na hnědém másle (a znáte chřestové rizoto?)

04.

Na palačinku rozložte plátkovaného uzeného lososa a chřest. Poté ho zabalte, překrojte a na talíř servírujte jako „věžičky“ s béarnskou pěnou a listy jemného salátu.

Foto: Stream.cz

Kromě jiného je to i malé umělecké díloFoto: Stream.cz

Související témata:

Načítám