Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Je vám líto vyhodit starší chleba? Vyzkoušejte chlebovou pizzu!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 krajíce chleba
  • 2 ks vejce
  • 1/2 lžíce oleje
  • 70 g slaniny
  • 2 ks rajčat
  • 1 hrst černých oliv
  • 50 g beraních rohů
  • 1 ks paprik
  • 1 konzerva tuňáka
  • 1 ks cibule
  • 50 g sýru eidam
  • 1 ks feferonek
Článek

Postup

01.

Chleba pečlivě obalte v rozšlehaném vajíčku a vyskládejte jím dno pánve. Navrch poskládejte, co vás napadne – slaninu, papriku, rajčata, olivy, tuňáka, kolečka cibule, plátkovaný nebo strouhaný sýr, beraní rohy, feferonky.

02.

Pánev dejte na plotnu, z boku chleba zakápněte trošičkou oleje (pokud máte nepřilnavý povrch, není potřeba ani to), přikryjte ji pokličkou a chvíli pomalu duste, vše bude hotové asi za 5 minut.

Zbyly vám kromě chleba ještě brambory? Zkuste z nich vyrobit bramborové placky se zelím.

Související témata:

Načítám