Hlavní obsah
3,7
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máme pro vás zajímavý tip, jak si opravdu pochutnat na chlebíčcích – ve variaci inspirované tradičním salátem Caesar. Pusťte se do nich, nás v redakci doslova nadchly.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 100 g kuřecích prsou
  • 6 lžic majonézy
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 10 ks ančoviček
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 ks římského salátu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 ks bagety
Článek

Postup

01.

Kuřecí prso očistěte, osolte, opepřete, posypte kořením a z obou stran opečte na pánvi s kapkou oleje. Poté ho přesuňte do trouby a nechte asi 15 minut dojít (podle velikosti) při 180 stupních Celsia.

02.

Mezitím opečte nasucho plátky bagety. Majonézu smíchejte s nastrouhaným parmezánem, citronem, worcesterem a hořčicí. Salát omyjte. A můžete vrstvit! Plátky pečiva pokapejte olejem, následuje pokrájený salát, kousky upečeného kuřete, ančovička a nakonec i dip z majonézy.

Související témata:

Načítám