Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud jste toho názoru, že bramborový salát patří jen k vánočnímu kaprovi, tak nás velmi těší, že vás dnes vyvedeme z velkého omylu. V sýrové úpravě je totiž skvělý i na chlebíčcích!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 2 ks brambor
  • 100 g sýru eidam
  • 2 trojúhelníčky taveného sýra
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g vysočiny
  • 2 ks bagety
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky, uvařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte a propláchněte studenou vodou.

02.

Přistrouhejte k nim eidam, přidejte tavený sýr, majonézu, většinu pažitky, najemno nakrájenou cibuli, balsamico, olej a nakonec i sůl a pepř. Do plátku bagety vtiskněte růžičky z vysočiny, dodejte salát, posypte zbytkem nasekané pažitky a můžete podávat.

Pokud máte radši klasiku, připravte si staročeský bramborový salát, i ten půjde na veku či bagetu namazat.

Související témata:

Načítám