Šunkové, hermelínové, s bramborovým salátem… Tak na tyhle všechny druhy chlebíčků dnes zapomeňte! Ve hře totiž budou úplně jiné ingredience – rukola, kaviár, dokonce i humr nebo třeba cuketa. Připravili jsme pro vás návod, jak doma za krokem připravit čtvery exkluzivní druhy chlebíčků. Nám chutnaly všechny. A jak to bude u vás?
Článek
Na přípravu domácích chlebíčků většinou nepotřebujete žádné složité recepty, stačí jen dobrá inspirace a můžete se pustit do díla. My jsme pro vás připravili foto návod krok za krokem, jak navrstvit chlebíčky kaviárové, rostbífové, humrové i turistické. Žádné zdržování, tady jsou!
Se dvěma druhy kaviáru
Rostbífové chlebíčky
Chlebíčky s humrem
Připravit humra není tak úplně snadné, avšak není to ani nemožné! V obchodě s mořskými rybami si kupte živého humra. Bude mít svázaná klepítka – ta mu za žádných okolností nerozvazujte! Vložte ho do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte ho. Jak dlouho? Rovnice zní jasně! Co sto gramů humra, to jedna minuta. Ten náš měl 800 g, vařili jsme ho tedy 8 minut. Když zchladne, vezměte do ruky silnější nůžky a vypreparujte maso ze zadní části a z klepítek. U klepítka stačí jen nůžkami otevřít a maso jednoduše vyjmout. Komu se zdá návod složitý, může samozřejmě humra vyměnit třeba za lososa.
Turistovy chlebíčky
Rádi překvapujete návštěvy něčím neobvyklým? Pusťte se i do pohoštění z listového těsta nebo připravte malé geniální kanapky. Uvidíte, dostanou vás! A jaké chlebíčky děláte doma vy? Jaké máte nejradši? Podělte se o chutě i nápady v diskusi pod článkem!
Děkujeme za inspiraci pražskému lahůdkářství Jan Paukert!