Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte doma formu na chlebíček? Tak ji nenechávejte stranou a naplňte ji chlebíčkem s jahodami a čokoládou. Zvládne to snad každý a za hodinu si můžete pochutnávat!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 7 ks bílku
  • 180 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 160 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce kokosu
  • 100 g mléčné čokolády
  • 1 hrst čerstvých jahod
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 sáček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia. Máslo nechte rozpustit a v míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, kokos a nalámanou čokoládu. Jahody omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Začněte šlehat bílky a postupně do nich po lžících přidávejte moučkový cukr. Když se vytvoří tuhý sníh, velmi zlehka do něj zamíchejte sypkou směs s čokoládou a ke konci i rozpuštěné máslo a jahody.

02.

Formu na chlebíček vymažte olejem, vysypte strouhankou a její dno ještě na závěr posypejte vanilkovým cukrem. Naplňte ji těstem a pečte ve vyhřáté troubě asi 35 minut.

Pokud vás kombinace jahod s čokoládou zaujala, vyzkoušejte i čokoládový dortík s překvapením.

Načítám