Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Znáte to všichni. Doma vám zůstal tři dny starý chleba, který už se nikomu jíst nechce, a vyhazovat ho je taky škoda. Právě proto tu máme recept na jeho užití!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 krajíce chleba
  • 100 g játrové paštiky
  • 1 ks jablek
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst sýra
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Pekáček nebo plech vymažte sádlem a troubu roztopte na 180 stupňů Celsia. Krajíce chleba namažte paštikou, položte na ně plátky jablka zbaveného jádřince a posypte nasekanou petrželkou.

02.

Takto připravené chleby položte na plech a vložte asi na 10 minut do trouby. Pokud vám doma zůstal zbytek tvrdého sýra, před koncem pečení (asi po 7 minutách) jím krajíce posypte a zapečte.

Další způsob jak zpracovat zbytek chleba, zkuste ho zapéct s klobásou a vejci.

Související témata:

Načítám