Článek
Postup
01.
Mleté maso (vyberte takové, kde není příliš mnoho tuku) důkladně osolte, opepřete a nasucho dejte opékat na rozpálenou pánev. Oheň stáhněte na půlku a pozvolna opékejte, dokud není maso krásně hnědé a sypké. Trvá to asi 20 minut.

Maso důkladně osolte a opepřeteFoto: Jakub Jurdič
02.
Mezitím nakrájejte rajčata na kostičky a cibuli a koriandr najemno. Promíchejte, osolte, opepřete a salát nechte odpočinout. Do další pánve nebo rendlíku vlejte fazole, přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud se rajčatová šťáva nezredukuje a nezhoustne.

Do rajčatového salátu s koriandrem se nejvíce hodí bílá cibule nebo šalotkaFoto: Jakub Jurdič

Rajčata nakrájejte na kostičkyFoto: Jakub Jurdič

Koriandr má svou typickou chuť, která k mexické kuchyni neodmyslitelně patříFoto: Jakub Jurdič

Salát dochuťte pouze solí a pepřemFoto: Jakub Jurdič

Ledový salát tortilly báječně osvěžíFoto: Jakub Jurdič
03.
Když jsou fazole prohřáté, přilejte je k masu a nechte společně ještě chvíli vařit.

Fazole promíchejte s masem a nechte společně provařitFoto: Jakub Jurdič
04.
Pšeničné placky ohřejte (buď v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě, nebo nasucho na pánvi) naplňte masovou směsí a nasekaným ledovým salátem, poklaďte sýrem a zabalte. Pokud máte pocit, že tortilly nedrží, spojte je párátkem. Podávejte s rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a guacamole.

Placky můžete nasucho prohřát na pánviFoto: Jakub Jurdič

Masovou směs dejte do jedné poloviny tortillyFoto: Jakub Jurdič

Plnění tortill není nic složitého – nejdříve ohněte spodní část, pak strany a nakonec upevněte párátkem!Foto: Jakub Jurdič