Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte směs do masa, aby se chutě příjemně propojily. V misce smíchejte nasekaná sušená rajčata, nadrobený sýr a nakrájené nakládané pečené papriky a nechte odpočinout.
02.
Cuketu nakrájejte na široká kolečka, která rozdělte na trojúhelníky. Na plech dejte pečicí papír, cukety na něj rovnoměrně rozprostřete, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. Cuketu dejte péct na 220 °C dozlatova.
03.
V kuřecích prsou udělejte pomocí ostrého nože kapsu. Do kapsy dejte lžicí nebo rukou nádivku a pořádně ji do masa vmáčkněte.
04.
Pak prsa ze všech stran osolte, opepřete a obalte slabou vrstvou hladké mouky. Přebytečnou mouku odstraňte. Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj prsa opékat. Z obou stran by měla být krásně zlatavá a propečená, zabere to asi 15 minut. Když je maso hotové, vyndejte ho z pánve a nechte ho dojít zabalené v alobalu.
05.
Na stejnou pánev přidejte najemno nasekaný česnek a bylinky a opékejte, dokud česnek nezesklovatí. Pak přilijte bílé víno a nechte probublávat do chvíle, než se vypaří alkohol. Směs zalijte kuřecím vývarem a vařte ji pár minut.
06.
Zatímco omáčka na pánvi probublává, smíchejte v misce lžíci hladké mouky a mléko a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne kašička bez hrudek. Do omáčky v pánvi přimíchejte mléčnou jíšku a míchejte, dokud se jíška nerozpustí a omáčka nezhoustne.
07.
Maso podávejte rozkrojené napůl spolu s cuketou a přelité omáčkou.