Hlavní obsah
3,1
(20)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máme pro vás další skvělý tip na lehkou večeři. Připravte si plněné kuřecí prso skvělou směsí a pečenou cuketu!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 3 ks naložených pečených paprik
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 80 g balkánského sýru
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Na cuketu
  • 1 ks cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Na omáčku
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 1,5 hrnku drůbežího vývaru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte směs do masa, aby se chutě příjemně propojily. V misce smíchejte nasekaná sušená rajčata, nadrobený sýr a nakrájené nakládané pečené papriky a nechte odpočinout.

02.

Cuketu nakrájejte na široká kolečka, která rozdělte na trojúhelníky. Na plech dejte pečicí papír, cukety na něj rovnoměrně rozprostřete, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. Cuketu dejte péct na 220 °C dozlatova.

03.

V kuřecích prsou udělejte pomocí ostrého nože kapsu. Do kapsy dejte lžicí nebo rukou nádivku a pořádně ji do masa vmáčkněte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Pak prsa ze všech stran osolte, opepřete a obalte slabou vrstvou hladké mouky. Přebytečnou mouku odstraňte. Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj prsa opékat. Z obou stran by měla být krásně zlatavá a propečená, zabere to asi 15 minut. Když je maso hotové, vyndejte ho z pánve a nechte ho dojít zabalené v alobalu.

05.

Na stejnou pánev přidejte najemno nasekaný česnek a bylinky a opékejte, dokud česnek nezesklovatí. Pak přilijte bílé víno a nechte probublávat do chvíle, než se vypaří alkohol. Směs zalijte kuřecím vývarem a vařte ji pár minut.

06.

Zatímco omáčka na pánvi probublává, smíchejte v misce lžíci hladké mouky a mléko a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne kašička bez hrudek. Do omáčky v pánvi přimíchejte mléčnou jíšku a míchejte, dokud se jíška nerozpustí a omáčka nezhoustne.

07.

Maso podávejte rozkrojené napůl spolu s cuketou a přelité omáčkou.

Související témata:

Načítám