Článek
Postup
01.
Zeleninu (kromě papriky) oloupejte a škrabkou nebo mandolínou nakrájejte na tenké plátky. Můžete je smíchat dohromady, ale když bude mít každá zelenina vlastní misku, tak nehrozí, že řepa vše obarví na růžovo. Rukama zeleninu promíchejte s troškou oleje (stačí jen slabounce pokrýt) a kořením dle chuti.
02.
Rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem (čím méně se budou plátky překrývat, tím budou křupavější) a pečte i s celou omytou paprikou a neoloupanými stroužky česneku asi 20 minut na 180 stupňů Celsia do křupava.
03.
Po upečení nechte papriku spařit v uzavřené nádobě, oloupejte, odstraňte zrníčka a rozmixujte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem dle chuti, 4 lžícemi oleje a mletými oříšky nebo semínky.
04.
Hotové chipsy osolte až těsně před podáváním, aby nenavlhly, a servírujte s dipem.
Vyzkoušet můžete i naše další tři tipy na dipy.