Článek
Postup
01.
Na dané množství použijte velkou pánev, ve které rozpalte lžíci oleje. Na něm osmahněte najemno nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí. Pak přisypte na kostičky nakrájenou papriku, prolisujte česnek a opékejte zhruba dalších pět minut. Následně trochu ztlumte plamen a do pánve přidejte hovězí maso a na kostičky nakrájené klobásy.
02.
Když už se mleté maso rozpadá a je dostatečně propečené, přilijte hovězí vývar z kostky rozpuštěné ve 250 mililitrech horké vody. Přidejte nakrájená rajčata a protlak (nebo lze použít konzervu sterilovaných rajčat), nastrouhanou čokoládu, koření Chilli con carne a vše přiveďte opět k varu. Poté však plamen zase stáhněte a nechte mírně probublávat 20 minut.
03.
V závěru přisypte okapané fazole a ještě asi 5 minut povařte. Nakonec si můžete svou porci dochutit podle potřeby pepřem a solí nebo zakápnout pálivým tabaskem. Záleží jen na vás, jak ostré klobásy vyberete a jak moc chcete, aby jídlo pálilo. Tak dobrou chuť :-).“