Hlavní obsah
2,7
(16)
Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Foto: Julia Mikhaylova, Shutterstock.com

Znáte to, držíte štíhlou linii a pak si jednoho dne domů přinesete několik pěkně prorostlých klobás. Naštěstí tu pro vás máme výborné chilli con carne s klobásou.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 3 ks rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky koření Chilli con carne
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 3 kostičky čokolády 70%
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 ks maďarské klobásy
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
Článek

Postup

01.

Na dané množství použijte velkou pánev, ve které rozpalte lžíci oleje. Na něm osmahněte najemno nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí. Pak přisypte na kostičky nakrájenou papriku, prolisujte česnek a opékejte zhruba dalších pět minut. Následně trochu ztlumte plamen a do pánve přidejte hovězí maso a na kostičky nakrájené klobásy.

02.

Když už se mleté maso rozpadá a je dostatečně propečené, přilijte hovězí vývar z kostky rozpuštěné ve 250 mililitrech horké vody. Přidejte nakrájená rajčata a protlak (nebo lze použít konzervu sterilovaných rajčat), nastrouhanou čokoládu, koření Chilli con carne a vše přiveďte opět k varu. Poté však plamen zase stáhněte a nechte mírně probublávat 20 minut.

03.

V závěru přisypte okapané fazole a ještě asi 5 minut povařte. Nakonec si můžete svou porci dochutit podle potřeby pepřem a solí nebo zakápnout pálivým tabaskem. Záleží jen na vás, jak ostré klobásy vyberete a jak moc chcete, aby jídlo pálilo. Tak dobrou chuť :-).“

Související témata:

Načítám