Článek
Postup
01.
Chilli con carne vařte ve velkém těžkém litinovém hrnci s poklicí, který můžete dát i do trouby. Nejprve v něm rozpalte olej na středním ohni, přidejte cibuli, po chvíli i česnek a opečte doměkka.
02.
Přisypte mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. Asi 2 minuty opékejte a pak přidejte maso a důkladně ho osmahněte. Míchejte ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na malé kousky. Maso osolte, opepřete, přisypte cukr, přidejte rajčatový protlak a ještě pár minut opékejte.
03.
Nakonec přidejte krájená rajčata, přilejte vodu nebo hovězí vývar, hrnec přiklopte a dejte ho do trouby, kterou jste předehřáli na 150 ˚C. Duste v troubě 1,5 hodiny.
04.
Na posledních 15 minut přidejte do hrnce fazole a skořicový svitek. Podávejte s čerstvým pečivem, nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou.
A jako sladkou tečku na závěr si připravte čokoládové chilli bonbony.