Článek
Postup
01.
Kakaové sušenky rozemelte na jemný prášek a zalijte je rozpuštěným máslem. Sušenkový základ poté vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice a mezitím připravte náplň.
02.
Cream cheese vyšlehejte s vejci, žloutkem, škrobem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem, smetanou a cukrem. Krémem poté naplňte dortovou formu a vložte ji do trouby péct. Prvních třicet minut držte teplotu na 180 stupních Celsia, pak ji snižte na 160 stupňů a ještě půl hodiny pečte. Troubu vypněte a asi dvě hodiny nechte cheesecake v troubě dojít. Přesuňte ho do lednice a nechte zcela zchladnout.
03.
Ideálně druhý den ho už jen potřete zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem, nechte ještě krátce vychladit a podávejte. Jako doplněk se skvěle hodí čerstvé jahody.
Zkuste i cheesecake do skleničky.