Článek
Postup
01.
Sušenky nadrťte (mně se osvědčil váleček na maso a sušenky v utěrce, aby drobky nebyly všude), smíchejte s rozpuštěným máslem, udusejte na dno formy a vložte ztuhnout do lednice.
02.
V míse smíchejte mascarpone s cream cheese a kokosovým mlékem, toho si nechte asi 0,5 dl bokem na rozpuštění želatiny. Přidejte Malibu a cukr.
03.
Tu trošku mléka zahřejte, vložte do něj želatinu a metličkou rozmíchejte. Pak ji za stálého míchání přes sítko přelijte do směsi v míse, vše důkladně promíchejte a nalijte na sušenkové dno.
04.
Dezert nechte asi 30 minut v lednici tuhnout, a pak jeho povrch poklaďte polovinami jahod – pokud byste je pokládali hned, propadly by se na dno a nebyly by krásné na pohled. Pak dezert nechte dotuhnout v lednici ideálně přes noc.
Zaujal vás nepečený moučník? Podívejte se na naše další nepečené dezerty s ovocem.