Hlavní obsah
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Hledáte inspiraci na sladkou dobrotu, kterou si můžete vzít i na cesty? Připravte si cheesecaky do skleničky, vypadají originálně a chutnají skvěle!

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na korpusy
  • 150 g kakaových sušenek
    1
    7
  • 1 lžíce másla
    7
Na krém
  • 500 g mascarpone
    7
  • 100 g bílé čokolády
    6
    7
Na přeliv
  • 300 g meruněk
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička škrobu
  • čerstvý tymián
Obsažené alergeny
6
Sója
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušenky rozdrťte pomocí válečku. Smíchejte s máslem a důkladně propracujte. Připravte si 4 skleničky, směs do nich rozdělte a na dně důkladně pomačkejte, aby vznikla rovná vrstva. Pak je dejte do chladu.

02.

Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone prošlehejte a pak vmíchejte bílou čokoládu a dobře zamíchejte. Hotový krém naneste do skleniček, uhlaďte a dejte ještě do chladu.

03.

Meruňky zbavte pecek a dejte je do rendlíku. Přidejte cukr, lístky tymiánu, trochu vody a úplně je rozvařte. Do rozvařené směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Míchejte, dokud směs trochu nezhoustne. 

04.

Na krém z mascarpone naneste vrstvu meruňkové omáčky. Skleničky nakonec dozdobte ovocem podle chuti a nechte ještě chvíli v chladu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 653,02 kJ
Bílkoviny7,49 g
Tuky68,56 g
Sacharidy55,28 g
Sůl0,46 g
SAFA41,98 g
Vláknina3,33 g
Cukry32,43 g

Načítám