Článek
Postup
01.
Sušenky rozdrťte pomocí válečku. Smíchejte s máslem a důkladně propracujte. Připravte si 4 skleničky, směs do nich rozdělte a na dně důkladně pomačkejte, aby vznikla rovná vrstva. Pak je dejte do chladu.
02.
Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone prošlehejte a pak vmíchejte bílou čokoládu a dobře zamíchejte. Hotový krém naneste do skleniček, uhlaďte a dejte ještě do chladu.
03.
Meruňky zbavte pecek a dejte je do rendlíku. Přidejte cukr, lístky tymiánu, trochu vody a úplně je rozvařte. Do rozvařené směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Míchejte, dokud směs trochu nezhoustne.
04.
Na krém z mascarpone naneste vrstvu meruňkové omáčky. Skleničky nakonec dozdobte ovocem podle chuti a nechte ještě chvíli v chladu.
Můžete zkusit také cheesecake po česku z tvarohu, máku a smetany.