Článek
Když se řekne „dieta“, spousta z nás si vybaví především odpírání všeho dobrého, hlad, nebo přímo nepohodu. U proteinové diety je to ale spíše naopak. Nechce se vám tomu věřit?
Hubněte bez hladu
V průběhu hubnutí, ale i po něm, je důležité svůj dietní jídelníček plánovat dopředu, aby se vám nestalo, že budete na poslední chvíli shánět něco na zub. V takových hladových situacích nastává největší riziko, že sklouznete k fastfoodovým bombám, které neprospějí vaší linii ani vašemu zdraví a veškeré snažení tak přijde vniveč. V průběhu proteinové diety máte ale jasně nastavené mantinely, víte, co můžete jíst, nemusíte se zbytečně trápit s počítáním kalorií každé porce, a pokud zvolíte i speciálně připravená proteinová jídla, je příprava oběda nebo večeře velmi snadná a rychlá.
Dieta vám bude chutnat
Následujícími ketorecepty, které výživové specialistky KetoDiet sestavily pro všechny, kteří se snaží zhubnout, vás chceme inspirovat a ukázat vám, že dieta rozhodně nemusí být fádní a nudná.
Burgery s koriandrem a květákovým pyré
Na 2 porce potřebujeme:
- 300 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
- 4 ks jarní cibulky
- 1–2 vejce
- 1 hrst čerstvého koriandru
- čerstvý zázvor
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Na pyré potřebujeme:
- 1 ks středně velkého květáku
- pažitku
- sůl, pepř
Mleté maso dobře promícháme s vejcem a nasekaným koriandrem, přidáme utřený česnek a nasekanou zelenou jarní cibulku, zázvor (asi velikosti palce) oloupeme, nastrouháme na jemno a přidáme ke směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a tvarujeme menší burgery, které následně opečeme na kapce kvalitního rostlinného oleje, případně je můžeme připravit v troubě v pekáčku na pečícím papíře.

Burgery s koriandrem a květákovým pyré
Patizonové placičky
Na 3 porce potřebujeme:
- 1 střední patizon
- 1 pórek
- 2 bílky
- 1 porci směsi na přípravu proteinového nápoje KetoDiet
- kmín, majoránku, pepř, sůl
Patizon oloupeme, překrojíme a lžičkou vydlabeme semena. Dužinu nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Pórek najemno nasekáme a přidáme jej k patizonové dužině. Vmícháme bílky, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a majoránkou a na konec vsypeme jeden sáček či 2 odměrky KetoDiet směsi na přípravu proteinového nápoje. Směs promícháme, necháme na pár minut odpočinout. Placky smažíme ideálně v lívanečníku na malém množství kvalitního rostlinného oleje.

Patizonové placičky
Zapečená KetoDiet nádivka
Na 2 porce budete potřebovat:
- 200 g květáku
- 100 g brokolice
- 2 ks slaninové omelety KetoDiet
- 1 bílek
- majoránku
- čerstvou pažitku
- čerstvou petrželku
- pepř
- sůl
Květák i brokolici uvaříme do měkka v osolené vodě, rozdělíme na menší růžičky a dáme do zapékací mísy. Přidáme bylinky, lehce osolíme a opepříme. 2 porce směsi na slaninovou omeletu rozmícháme vodě podle návodu a nalijeme na připravenou zeleninu. Lehce promícháme. Zapékáme v troubě 15 min při 180°C.

Zapečená KetoDiet nádivka
Další recepty proteinové diety KetoDiet stejně jako všechny dietní plány najdete na www.ketodiet.cz.