Hlavní obsah

Kolikátého jste se narodili? Přečtěte si, jací jste. Toto datum vás ovlivňuje víc, než si myslíte!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Narodili jste se prvního, pátého, nebo až na konci měsíce? Den narození v měsíci řekne o člověku víc, než tušíte. Třeba zjistíte, komu nikdy nesmíte lhát, kdo vás sice miluje, ale bude chodit za jinými a s jakými sklony možná bojujete vy sami.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejen znamení horoskopu, ale také den narození v měsíci o vás hodně prozradí: o vašich silných povahových vlastnostech a talentech. Seznamte se s charakteristikou jednotlivých dnů v měsíci, a jestli sebe (nebo své blízké) poznáváte, pak můžete tento potenciál snáz využít – na něčem zapracovat a případně se smířit s tím, co je vám dáno a nedá se změnit.

Co vám přisoudil váš den narození?

Kolikátého jste se narodili? Charakteristika jednotlivých dnů, jak jdou v měsíci za sebou, a k čemu mají sklony lidé, kteří v tento den přišli na svět:

1. NEZÁVISLOST: Málo mluví, nedůvěřují. Nemají co skrývat, jde jim o to, aby jim ostatní do ničeho moc nemluvili. Mají hluboké city, chrání druhé, milují jen jednou.

2. DRUŽNOST: Myslí na druhé, jsou laskaví, diplomatičtí. Zvažují názory druhých tak moc, až zapomínají na sebe, ale pak jsou smutní, protože i oni potřebují pozornost druhých.

3. KAMARÁDSTVÍ: Mají rychlé, originální myšlení, životní nadšení. Jsou schopní dělat víc věcí najednou, jsou upřímní a totéž očekávají od druhých. Bez přátel nemohou žít. Někdy jsou roztěkaní.

4. VYROVNANOST: Neradi jednají spontánně a vždy podpoří rozvoj každé individuality. Dokážou vybudovat solidní základy, ale mají sklon k přepracování, nenávidí lež, bývají výbušní.

5. VNÍMAVOST: Jsou otevření všemu novému, ale pokud jim někdo organizuje, co a jak mají dělat, pak se vzbouří. Ostatním vyjdou vstříc, jestliže je berou vážně. Jalové řeči na ně neplatí.

6. HARMONIE: Milují, neumějí žít bez lásky. Mívají málo sebedůvěry, jsou bezelstní, až naivní a neprohlédnou laciné sliby. V rodině nestrpí sváry, důsledně nastolují klid.

Foto: AYO Production, Shutterstock.com

Lidskou povahu i chování může ovlivňovat nejen znamení horoskopu či životní číslo, ale také den v měsíci, kdy jste se narodili…Foto: AYO Production, Shutterstock.com

7. ZKUŠENOST: Projevují až iracionální potřebu vyzkoušet všechno na vlastní kůži, učí se tak žít. Vytvářejí si pevné názory, vyjadřují se přímočaře, rychle se rozhodují a jednají.

8. ROVNOVÁHA: Mají ohromný všestranný potenciál. Musejí se učit držet v rovnováze sílu, energii, city, často i bohatství a moc po celý život.

9. UVÁŽLIVOST: Mají analytické myšlení, stále kladou otázky, hledají smysl, souvislosti. Musejí mít čas a klid na sebe, neměli by se brát moc vážně a měli by pěstovat smysl pro humor.

10. SÍLA: Jsou citliví, uzavření, rezervovaní, ocení porozumění a praktickou pomoc. Jsou nezávislí, soběstační a vždy spoléhají především sami na sebe.

11. CITLIVOST: Často nerozumějí sami sobě, jsou přecitlivělí i přísní. Ocení vztah, kde zklidní svoje frustrace a najdou odpovědi. V sebeobraně útočí na ostatní někdy až šokujícím způsobem.

12. VŠESTRANNOST: Tito lidé dosáhnou všeho, o čem sní, jen musejí mít bezproblémového partnera.

13. ZRANITELNOST: Jsou talentovaní, nadaní, s organizačními schopnostmi, málokdy si důvěřují. Mají-li oporu od okolí, jsou nezdolní.

14. CÍLEVĚDOMOST: Zařizují si život po svém, potřebují stále nové podněty a úkoly, neprospívá jim dělat víc věcí najednou. Potřebují lásku bez stresu.

15. ODVAHA: Jsou nezávislí a vzpurní, zato uvnitř citliví, milující. K tělu si pustí pouze lidi, kterým začnou důvěřovat.

16. PŘÍMOČAROST: Dříči, ale vždy si najdou čas na rodinu. Mají pevné názory na to, co je dobré a co ne, a je jim jedno, koho se tím dotknou.

17. ZDATNOST: Jsou to dobří pozorovatelé a ctižádostiví, samostatní lidé. Citlivost odhalí pouze před oddaným partnerem, ten jim pomáhá zachovat si vnitřní rovnováhu.

18. ODPOVĚDNOST: Jsou to silné, zásadové osobnosti, přitahují problémové osoby. Těžko odříkají pomoc druhým a mohou se tím vyčerpat tak, že jejich vlastní život pak sklouzne do dramat.

19. ÚČASTENSTVÍ: Aby uspěli, zvládnou vše, co přináší život. Musejí přitom dbát na konstruktivní jednání. Jsou to trochu neurotici – měli by na to pamatovat oni sami i jejich okolí.

20. INTUICE: Jsou to výborní partneři, těžko jim hrozí samota – ta by je ničila. Mají mimořádný „šestý smysl“, k vnitřnímu klidu potřebují uznání a podporu okolí.

21. POCHOPENÍ: Jsou tolerantní, chápaví, příjemní. Tvůrčí osobnosti, které dotáhnou všechno do konce.

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Kolikátého se narodil váš partner? Přečtěte si jeho chrakteristiku, lépe ho pochopíteFoto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

22. VYTRVALOST: Dosáhnou prakticky všeho, o čem sní, ale nesmějí narazit na despotu, protože partner se stává jakoby součástí jich samotných.

23. SAMOSTATNOST: Jsou to zahloubaní, citliví, tvůrčí lidé. Někdy jsou problematičtí ve vztahu, protože utíkají za volností, aby se posléze vraceli.

24. PŘÍVĚTIVOST: Samá sudá čísla dávají této povaze vyrovnanost ve všech směrech, s výraznou potřebou rodinného života.

25. NENÁROČNOST: Toto jsou velmi laskaví lidé a nešetrné chování druhých se jich dotkne mnohem víc, než se zdá.

26. PRŮRAZNOST: Bezproblémové vůdčí osobnosti, které si střeží své soukromí a pevně chrání rodinné zázemí.

27. SVĚDOMITOST: Toto jsou poctiví lidé s jasnými, otevřenými názory. Nechybí jim empatie ani ohleduplnost.

28. ROZPORNOST: Zásadní je pro ně touha po úspěchu, po partnerství a samostatnosti. Musejí konstruktivně ventilovat energii, pak se jim bude dařit. Jsou ale mírumilovní.

29. NEPŘEHLEDNOST: Toto jsou vysoce citliví a zranitelní lidé, kteří se musejí učit mluvit o svých pocitech, aby si je ujasnili a nevyvolávali vážnější nedorozumění.

30. RÁZNOST: Jsou to bystří, upřímní lidé, kteří nesnášejí průměrnost. Musejí si dávat pozor, aby nesráželi druhé svou kritikou.

31. MOTIVACE: Mají samostatné originální myšlení podpořené silnou vůlí. Budete-li jim lhát, zažijete výbuch, na který se nezapomíná.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám