Článek
Postup
01.
V hlubším hrnci rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte bůček, který jste očistili a nakrájeli na kostky. Před smažením je ho navíc potřeba obalit ze všech stran v mouce!
02.
Přidejte najemno pokrájenou cibuli, pepř a sůl, opranou rýži a vše opékejte, dokud zrnka rýže nejsou průhledná. Poté zalijte osolenou vodou a duste pod pokličkou asi 20 minut.
03.
Oloupejte jablko, nakrájejte ho a kostičky a spolu s hráškem vmíchejte do rýže. Ještě krátce povařte, posypte pažitkou a podávejte. Tento základ je opravdu prostý, proto doporučujeme recept ještě vyladit. Ideálně trochou másla pro zjemnění. Hrnek vody také můžete nahradit bílým vínem.
V jednom hrnci se dá uvařit i vynikající rizoto s řapíkatým celerem. Dostali jste na něj chuť? Inspiraci hledejte v článku Tři večeře z jednoho hrnce!.