Článek
Postup
01.
Mleté smíchejte s nasekaným tymiánem (čajová lžička stačí), dvěma polévkovými lžícemi papriky, solí a vejcem.
02.
Na posypaném válu tvořte šištičky asi 8 cm dlouhé (zmenší se grilováním). Ty pak klaďte na gril či nasucho na grilovací pánev. Grilování trvá asi 8 minut a je třeba je pravidelně otáčet.
03.
Obě cibule nakrájejte nadrobno. Prokrojte chlebovou placku, potřete ji sosem z grilu, naplňte ji hotovými čevapčiči a zasypte cibulí. Jí se v podstatě nasucho, zbytek obstará ajran.
04.
Ajran je klasický balkánský nápoj, který tvoří osolený bílý jogurt naředěný vodou. Základ příchuti tvoří nasekaný čerstvý kopr. Často se do něj nalije okurková šťáva slitá po strouhání. Lze přidat i lisovaný česnek, ale to už záleží na chuti. Je to nesmírně osvěžující pití, hlavně v létě. Ajran musí být dobře vychlazený.