Článek
Postup
01.
Maso (mix vepřového a hovězího, ale výborné je i jehněčí) smíchejte s najemno nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, sodou, solí, sladkou paprikou, chilli dle chuti, čerstvě mletým pepřem a jemně strouhaným sýrem (klidně klasickým eidamem třicítkou). Kdo má, může dát i trochu saturejky.
02.
Navlhčenýma rukama tvořte malé válečky nebo placičky a klaďte je na pečicím papírem vyložený plech. Pečte pod grilem asi dvanáct minut z každé strany – v polovině pečení kousky otočte. Čevabčiči je samozřejmě nejlepší z ohně, takže ideální je, když pořádně rozpálíte venkovní gril. Jen nezapomeňte důkladně naolejovat mřížku, než na ni maso položíte.
03.
Podávejte po česku s hořčicí, cibulí a brambory anebo po balkánsku s kysanou smetanou, domácím ajvarem (voňavou pastou z pečených paprik a lilků) a chlebovými plackami.
Přivezli jste si z dovolené nějaký recept, který vaříte dodneška? Prozraďte nám ho!