Hlavní obsah
2,8
(32)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Balkánské čevapi s českými čevabčiči mají společné snad jen mleté maso, i když náš recept z toho balkánského určitě vychází. Pojďte si s námi uvařit tuhle klasiku českých hospod a jídelen. Když se čevabčiči udělají dobře, je to skvělé jídlo.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Čevabčiči
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce sádla
Salát
  • 170 g sterilovaného hrášku
  • 1/2 ks cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Brambory
  • 800 g brambor
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a dejte vařit do osolené vody. Mleté maso smíchejte s utřeným česnekem a kořením (někdo má rád i jemně nakrájenou polovinu cibule) a z těsta tvořte delší válečky. Ty na sádle osmahněte ze všech stran dozlatova.

02.

Hrášek sceďte, přidejte jemně nakrájenou cibuli, hořčici a olej a promíchejte. Podle chuti trochu opepřete. Uvařené brambory slijte, přidejte kousky másla a pažitku, přiklopte poklicí a trochu „proházejte“. Čevabčiči podávejte s hráškovým salátem a pažitkovými bramborami.

Co budete vařit o víkendu u vás?

Související témata:

Načítám