Článek
Postup
01.
Zeleninu oloupejte a ostrým nožem nebo na mandolíně pokrájejte na tenké plátky.
02.
Jestli chcete mít v zelenině barevný pořádek , dejte každý druh do samostatné mističky, osolte, opepřete a promíchejte se špetkou tymiánu a poměrnou částí parmezánu. Pokud preferujete chaos, tento krok proveďte se vší zeleninou dohromady klidně rovnou v pekáčku.
03.
Do zapékací misky nebo menšího pekáčku pak zeleninu v pruzích vyrovnejte (klidně ji dost namačkejte) a zalijte smetanou, do níž jste prolisovali česnek.
04.
Přikryjte alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu doměkka. Odkryjte a ještě krátce zapečte pod grilem, aby se vytvořila křupavá krustička. Podávejte jako předkrm, přílohu nebo samostatné jídlo.
Jí se u vás i očima, nebo na formě nezáleží, hlavně když je dobrý obsah?