Článek
Postup
01.
Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr, rozdrobte kvasnice a počkejte, dokud nevzejde kvásek. Ten pak připojte k mouce, žloutku, oleji, soli a vařečkou vypracujte hladké těsto. Posypte ho moukou, přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na hodinu kynout.
02.
Těsto rozdělte na dvě části, a poté každou zvlášť postupně vyválejte na pomoučeném vále na plát vysoký asi 2 mm. Potřete ho náplní, která vznikla vyšleháním másla, najemno nastrouhaného sýra, jednoho vejce a prolisovaného česneku.
03.
Plát stočte do rolády a tu „cik cak“ rozkrájejte, aby vznikaly trojúhelníčky. Šneky přendejte na plech s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a dejte péct na 30 minut při 190 stupních Celsia.
Jak si vypěstovat domácí česnek, se dočtete v našem dalším článku.