Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

A je tu další vynikající recept s česnekem!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 plátky tmavého chleba
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka chilli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 4 ks vejce
  • 2 hrsti listové petržele
  • 1 lžíce octa 8%
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejete na 180 °C. Na plech s pečicím papírem položíte krajíce chleba a 12 minut opékáte v troubě. 

02.

V hlubokém hrnci uvaříte v osolené vroucí vodě špagety na skus. Na širší pánvi na olivovém oleji orestujete utřený česnek, přidáte citronovou šťávu, osolíte, opepříte, ochutíte chilli kořením a podlijete trochou vody, ve které jste uvařili špagety. Do směsi rozdrolíte opečený chléb a promícháte se špagetami.

03.

Do vroucí osolené vody přidejte asi lžící octa a opatrně rozklepněte vejce. Vařte přibližně 2 minuty.

04.

Špagety podávejte se ztraceným vejcem posypané petrželkou.

Související témata:

Načítám