Článek
Postup
01.
Máslo zahřívejte se lžičkou soli, prolisovaným česnekem a nadrhnutým oreganem (skvělý je ale i tymián) do rozpuštění soli a másla.
02.
Brambory omyjte, ale neloupejte – ve slupce je nejvíc vitaminů. Ostrým nožem do nich v půlcentimetrové vzdálenosti udělejte zářezy, ale nedokrojte úplně, aby brambory zůstaly v celku. Potřete většinou másla, ale česnek a koření nechte v kastrůlku na později, aby nezhořklo.
03.
Opepřete, překryjte alobalem a pečte 40 minut při 180 stupních. Poté odkryjte, polijte zbylým česnekovým máslem a dopečte ještě asi 20 minut doměkka. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte třeba ke grilovaným masům.
Toužíte si vypěstovat svůj vlastní domácí česnek? Jak na to, si přečtěte v našem dalším článku.