Hlavní obsah
5,0
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte už dost klasických úprav brambor, knedlíků i hranolek? Pak vyzkoušejte originální recept, se kterým z brambor snadno vykouzlíte luxusní přílohu!

20 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks brambor
  • 6 lžic másla
  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Máslo zahřívejte se lžičkou soli, prolisovaným česnekem a nadrhnutým oreganem (skvělý je ale i tymián) do rozpuštění soli a másla.

02.

Brambory omyjte, ale neloupejte – ve slupce je nejvíc vitaminů. Ostrým nožem do nich v půlcentimetrové vzdálenosti udělejte zářezy, ale nedokrojte úplně, aby brambory zůstaly v celku. Potřete většinou másla, ale česnek a koření nechte v kastrůlku na později, aby nezhořklo.

03.

Opepřete, překryjte alobalem a pečte 40 minut při 180 stupních. Poté odkryjte, polijte zbylým česnekovým máslem a dopečte ještě asi 20 minut doměkka. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte třeba ke grilovaným masům.

Toužíte si vypěstovat svůj vlastní domácí česnek? Jak na to, si přečtěte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám