Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků a žloutky utřete vařečkou se změklým máslem a cukrem. Přidejte kakao, hrubou mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
02.
Dobře promíchejte v jednolité těsto a nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečte při 180 stupních Celsia asi 10 až 12 minut.
03.
Základ je hotový, takže vzhůru na krémy! Zatímco Sandra připravovala prostřední „opilou“ vrstvu s ořechy, já se vrhnul na čokoládový vršek. Co se týče prostřední náplně, stačí smíchat ořechy, cukr a rum, dobře vařečkou propracovat, a je prakticky hotovo. Pokud máte hodně rádi ořechy, nic se nestane, když ořechový krém uděláte z dvojnásobné dávky.
04.
Čokoládovou vrstvu připravíte tak, že ve vodní lázni rozehřejete čokoládu na vaření, přidáte k ní cukr, máslo a žloutky a metličkou vše vyšleháte v krásný jemný krém. Pak už to jde ráz na ráz. Na upečený základ rozetřete vrstvu ořechové náplně, zalijte čokoládovým krémem a nechte vychladit. Po několika hodinách odpočinku už stačí Izidora jen nakrájet na malé kousky a můžete okamžitě ochutnávat.