Článek
01.
Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na rozehřátém másle, přidejte kousky masa, zprudka opečte, aby se zatáhlo, a osolte.

Maso orestujte na troše másla s nasekanou cibulíFoto: Eva Malúšová
02.
Přidejte papriku a případně další oblíbené koření, nechte chvilku rozvonět, zalijte decilitrem vody a asi 15 minut povařte.

Osolte a okořeňte. My kromě papriky dali i pikantní grilovací koření bez soli a glutamátuFoto: Eva Malúšová
03.
Mezitím si připravte knedlíčky: vločky smíchejte s vejci, osolte, okořeňte bylinkami a přidejte jogurt. Dobře propracujte a rukama tvarujte kuličky, které vařte v osolené vroucí vodě 5 až 10 minut od chvíle, kdy vyplavou (záleží na velikosti). Po uvaření rozpulte.

Knedlíky z ovesných vloček, vajíček a jogurtu jsou mnohem sytější a přitom zdravější než klasické houskovéFoto: Eva Malúšová
04.
Ke změklému masu přidejte trochu mléka a všechno žervé, které omáčku i zahustí. Kdyby se vám přece jen zdála moc řídká, přidejte lžíci žitné mouky rozšlehané v trošce mléka a povařte do zhoustnutí.

A zahustěte žervé, které omáčce dodá i jemnou smetanovou chuťFoto: Eva Malúšová