Hlavní obsah
3,8
(14)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Horké počasí přímo vybízí udělat si k večeři něco lehkého – třeba salát. Když jej doplníte o parmskou šunku, dostane tento svěží pokrm nádech vůně italské dovolené.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g parmské šunky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce dýňových semen
  • 300 g mixu listových salátů
Článek

Postup

01.

Do mísy vložte listový salát a slunečnicová i dýňová semínka – pro zvýraznění chuti je můžete nejdřív nasucho opražit na pánvi. Přidejte sůl a pepř, zakápněte citronovou šťávou a dobře promíchejte. Salát servírujte s plátky parmské šunky a balzamikovým octem.

Tip: Když navrch přidáte hobliny parmazánu, bude salát naprosto dokonalý.

Dáváte si v horku saláty, nebo vás na ně neužije?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 495,35 kJ
Bílkoviny46,58 g
Tuky38,38 g
Sacharidy15,84 g
Sůl9,51 g
SAFA14,01 g
Vláknina6,78 g
Cukry8,18 g

Načítám