Článek
Postup
01.
Sépie nakrájejte na proužky a uvařte doměkka ve 150 ml vína a 750 ml vody se lžičkou soli a bobkovými listy. V tlakovém hrnci by mělo stačit asi 20 minut, dávejte ale pozor, abyste sépie zbytečně nepřevařili. Sceďte a vývar si schovejte na podlévání rizota.
02.
Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli i česnek a jen chvilku počkejte, než vmícháte rýži, sépiové barvivo a zbylé víno. Postupně po naběračkách pak přilévejte vývar, který nechte vždy skoro odpařit, než přidáte další.
03.
Když je rýže uvařená, vmíchejte do ní sépie, nechte prohřát, a rizoto ochuťte citronovou šťávou, pepřem a případně dosolte. Kdo chce rizoto ještě krémovější, vmíchá na závěr i nastrouhaný sýr. Servírujte s nasekanou petrželí a skrojkem citronu.
Máte rádi krémová rizota? V tom případě se podívejte na naše 3 tipy.