Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Jídla, která zasytí, chutnají všem a ani nedají moc práce. Tak přesně takové pochoutky člověk ocení, když nechce víkend na chatě trávit u sporáku, ale užívat si sluníčka, jak jen to jde. A náš tip? Černá cibulačka!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 plátky másla
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Ta spolu s plátky česneku orestujte na másle a oleji. Až bude cibulka zlatavá, zasypte vše cukrem a nechte mírně zkaramelizovat.

02.

Zalijte vývarem (nebo vodou s bujonem), přidejte černé pivo, sůl, pepř a kmín a asi 15 minut vařte. Nemusíte se bát, že by to pivo bylo příliš výrazné – vyvaří se a dodá polévce tu správnou chuť. Nakonec posypte nasekanou petrželkou a podávejte s chlebem.

Vyzkoušejte i cibulačku od babičky.

Související témata:

Načítám